Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jánoshalma linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Mélykút - X Travel [5. oldal]
részletek »

Jánoshalma képes leírás: Mélykút - X Travel [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: janoshalma.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Mélykút

Mélykút

A város történetéből: Az eddigi adatok alapján Mélykút az 1572-es kamarai összeírásban szerepel először. Az ez előtti időről csak feltételezések vannak. A történelem szerint a Duna - Tisza közét a szarmata jazigok népesítették be. Krisztus születése idején már itt laktak. Priszkosz rétor - 448-ban, mikor Attilánál követségben járt - a Duna-Tisza közét homokpusztaságnak mondta, az mégsem volt lakatlan. Attila halála (453) után az avarok megjelenéséig (568) a gepidák e folyóköz urai. Az avarok uralmát Nagy Károly töri meg (778-791 és 799-803 között) és szétszórja őket. Ekkor szűnt meg a Kárpát-medence etnológiai egysége. Különböző szláv elemek rajzottak szerteszét. Ekkor következett a IX. században a honfoglalás. Így a jazigok után a hunok és az avarok is lakták a Duna-Tisza közét. A honfoglaló magyarok nem népesítették be, a folyók közét legelőnek használták. Ezért a királyi rendelkezések folytán az Alföldre, mint baromjárásul szolgáló területre Szent Lászlótól IV. Béla idejéig besenyők és kunok települtek három hullámban: 1091-92-ben először főleg a Jászságot népesítik be, 1122-ben már többen kerülnek ide, de legjelentősebb a harmadik, amikor főleg és csaknem kizárólagosan az Alföldet népesítik be. Az alföldi kun település Szabadka-Szeged déli határvonalától föl Lacháza vonaláig terjedt, és csaknem az egész Homokhátságot magában foglalta...

Motor bontó

Motor bontó

Japán és olasz motorok bontása, valamint: BMW, Triumph, KTM, Husaberg alkatrészek értékesítése. Cím: 6440 Jánoshalma, Kápolna utca 75. Nyitvatartás: hétfőtől szombatig: 8-12 és 13-18 óráig. A cég használtmotorok értékesítésével is foglalkozik.

Munkák Jánoshalma

Munkák Jánoshalma

Munkák, álláslehetőségek Jánoshalmán Az Apród oldalán. Az oldalon bárki ingyen feladhat apróhirdetést. A hirdetés feladásához regisztráció szükséges, mely néhány perc alatt elvégezhető a hirdetés feladása menüpontban.

Negyvenmilliós adócsalás Jánoshalmán

Negyvenmilliós adócsalás Jánoshalmán

Az ügyészség a napokban készítette el a vádiratot P. I. 67 éves jánoshalmi és T. Cs. 41 éves kiskunhalasi lakos ellen, akik valótlan tartalmú számlákkal 43 millió forinttal károsították meg az államháztartást. A vádhatóság szerint a T. Cs. vezetése alatt álló TT-Holz Kft. 79 darab, valótlan tartalmú számlát állított ki nyárfarönkök eladásáról a P. I. által vezetett HOLZ-KOPF Kft. részére. A számlák mögött azonban semmilyen valóságos gazdasági esemény sem volt. A fiktív vásárlás számláinak költségként való beállítása a HOLZ-KOPF könyvelésébe 20 millió forinttal csökkentette a cég társasági adóját. A jogtalanul visszaigényelt áfa 23 millióra rúgott, így jön ki az adócsalás 43 milliós összege.

ÖNkorNET - Jánoshalma

ÖNkorNET - Jánoshalma

Az Ökonet.hu egy közéleti hírportál. Az aloldal a Jánoshalmi közéleti híreket közli. Jánoshalma város polgármestere: Czeller Zoltán, Önkormányzat: Cím: 6440 Béke tér 1, Jegyző: Dr. Benda Dénes jegyző.

Phoenix Forklift - targonca értékesítés & szerviz

Phoenix Forklift - targonca értékesítés & szerviz

Cégünk minden targoncával kapcsolatos feladatot magas színvonalon, elfogadható áron megold. Partnereink részére szakmailag jól felkészült kollégáink mindig segítségére vannak, igyekeznek a megfelelő megoldást megtalálni minden problémájukra. apafejCsapatunk számára a legfontosabb, hogy megfeleljünk ügyfeleink minden elvárásának. Engedje meg, hogy egy olyan példát említsek, amivel már biztosan Ön is találkozott. Én magam szívesebben járok a másik utcában lakó háziorvosomhoz, aki a nevemen szólít, tudja, hogy utoljára miért kerestem fel, és ha találkozunk az utcán, megkérdezi hogy vagyok. De jártam már nagy kórházban is, ahol megvárakoztattak, úgy kezeltek, mint a 823-as számú beteget, és egy ismeretlen orvos foglalkozott velem. Ha minket választ, Ön is érezni fogja a különbséget: azt, hogy minden fontos költségről, drágább alkatrészről előre egyeztetünk, vagy azt, ha targoncája elromlik, mennyit kell várnia a szerelőre. Úgy gondolom, hogy ez a minimuma egy partnereinkkel ápolt hosszú távú együttműködésnek. targoncakMagas színvonalú szervízmunkánkat segíti, hogy az elkatrészek beszerzése esetén több jól bejáratott belföldi és külföldi partnertől is ajánlatot kérünk. Egy adott alkatrész esetén ez akár jelenthet 3-4 ajánlatkérést is, hogy a legjobb ajánlatot tudjuk Önöknek adni...

Régi képeslapok Jánoshalmáról

Régi képeslapok Jánoshalmáról

Az oldalon Jánoshalma városát tartalmazó régi (1950 előtti) képeslapok tekinthetőek meg. A képek könnyedén lementhetőek a számítógépre. Ahol ismert a képeslap pontos dátuma, ott a fájlnévben van jelezve.

Rém

Rém

Rém község Bács-Kiskun megye Bajai kistérségében. Bajától mintegy 22 km-re, keletre helyezkedik el. Története: A korabeli feljegyzésekben már az 1400-as évek elején szerepel Rym néven a település mint puszta. A török megszállásig a környék egyik legnagyobb falva volt, ahol az itt lakó jobbágyság állattenyésztéssel és gabonatermesztéssel foglalkozott. Az 1590-91-es adódefter Rémen 13 házat tartott nyilván. Ez idő tájt Baja is csak 22 házból állott. Az 1828-as összeírás idején községünknek 169 lakosa volt, a település fejlődése ez időben igen gyors volt, így 1872-ben önálló községi rangot kapott. Ebben az időben Borota és Dzsida puszta is a településhez tartozott, így 21.000 hold határa volt Rémnek. 1876-ban épült az iskola, 1900-ban pedig templomot épített a település, mindkettőt a Kalocsai Érseki Hivatal támogatásával. 1905-ben Borota önálló lett, így 14.000 hold terület Borotához került, azóta a község területe 7.000 hold, mintegy 4.000 hektár. Az 1920-as évek végéig a termelőszövetkezeti gazdálkodás volt a jellemző. Jelenleg 2 számottevő termelési értéket előállító Kft. foglalkozik tápgyártással, baromfikeltetéssel és tenyésztéssel. Az utóbbi időben az egyéni gazdaságokban is jelentős az állattenyésztés és a növénytermesztés. Ma a község 546 házában 1437 lakos él...

Szent Anna Egyházközség

Szent Anna Egyházközség

Szent Anna Egyházközség Templom és Plébánia - Jánoshalma honlapja. Megjelenik évente hat alkalommal az aktuális egyházi év következö ünnepein: nagyböjt, húsvét, pünkösd, búcsú, mindenszentek és karácsony.

Hirdetés
Szent Anna Katolikus Óvoda, Általános Iskola

Szent Anna Katolikus Óvoda, Általános Iskola

Szent Anna Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Diákotthon. Az iskola címe: 6440 Jánoshalma, Béke tér 8. Az oldalon jelenleg csak az isola elérhetőségeit tekinthetjük meg, az intézménynek nincs külön honlapja.

Városi könyvtár

Városi könyvtár

Szolgáltatások: - Könyvállványok közötti megfelelő közlekedőtér - Korlát Lemezjátszó - CD-lejátszó - DVD-lejátszó - Elérhető magasságú (kb. 0,5-1,6 méter) könyvállvány - Fejhallgató - Hangoskönyvek - Hordozható kazettás magnó - Internet - Látássérülteket segítő eszközök és szolgáltatások - Mozgássérülteket segítő eszközök és szolgáltatások...

Vizikom Kft.

Vizikom Kft.

Vízikom Vízgazdálkodási Kommunális Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Tevékenység: Vízkitermelés, kiosztás, szennyvízelvezetés, tisztítás, parkfenntartás, szeméttelep, szemétszállítás, utak, járdák felújítása, karbantartása.

X-Travel - Jánoshalma

X-Travel - Jánoshalma

Rang: Város Irányítószám: 6440 Telefon körzetszám: 77 Régió: Dél-Alföld régió Megye: Bács-Kiskun megye Kistérség: Jánoshalmi kistérség Lakosság: 9607 fő (2005-ben) Lakások száma: 4463 Terület: 13221 (hektár) Kisebbségi önkormányzat: cigány

Tuti menü