Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bács-Kiskun megyei portálok képes leírás - Jánoshalma.tlap.hu
részletek »

Bács-Kiskun megyei portálok - Jánoshalma.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: janoshalma.tlap.hu » Bács-Kiskun megyei portálok
Keresés
Találatok száma - 10 db
Bács-Kiskun Megye Turisztikája

Bács-Kiskun Megye Turisztikája

Ismerje meg Bács-Kiskun megye szálláshelyeit, gasztróniómiáját, aktív turisztikai lehetőségeit, minden ami érdekes lehet a megye életével kapcsolatosan! Kedves Vendégünk! "Azért vagyunk a világon" - idézzük gyakran Tamási Áront - "hogy valahol otthon legyünk benne". Számunkra ez az otthon Bács-Kiskun megye. Megyénk vendégszerető városaiban, községeiben számos értékes hagyományra találunk, amelyet nemzedékek gazdagítottak, formáltak. Ha végignézi internetes oldalunkat, nem lesz nehéz felfedezni közöttük a tradíciókat megőrző és megújító, vagy a korunk kihívásainak megfelelő kulturális, művészeti, közösségi ünnepeket. Megyénkben számos közösség fedezte fel és élteti tovább a borhoz, a speciális ételkülönlegességek elkészítéséhez kötődő ünnepeket. Velük együtt büszkén vállaljuk ezeknek a kezdeményezéseknek a felkarolását, ezeknek a táji, vagy a lokális jellegzetességeknek a bemutatását. A megye borainak nemcsak az ízük kiváló, de minden tekintetben állják a versenyt az ország más borvidékeivel, a különleges illat és zamatanyagok keltette kellemes hatás mellett megjelenésben, szépségben is...

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A jelenleg közel kétezer tagot számláló megyei Kamaránk 1995. január elsejével kezdte meg működését, akkor még kötelező tagsággal, amely 2000. november elsejével módosult önkéntes jellegűvé. Tagságunk a megye ágazati GDP-jének közel 40-%-át adja, ez a tény jól reprezentálja a nem kötelező kamarai tagsági viszony létjogosultságát. Kamaránk nem szakmai érdekképviseleti szerv, hanem a gazdaság szereplőinek, a vállalkozásoknak, a kamarai ágazatok szerinti általános érdekképviseletét látja el. Tevékenységünket az általános önkormányzati elv alapján történő működés jellemzi. Feladatunk kettős: kiteljesedő közjogi feladataink révén a gazdasági szabályozás egy részének átvétele és működtetése, másrészt a tagjaink és kívülállók részére széleskörű szolgáltatások nyújtása. Céljainkat csak akkor tudjuk elérni, ha tagjaink aktívan részt vállalnak a kamarai munkában kezdeményezéseikkel, ötleteikkel, kérdéseikkel, a kamarával szemben megfogalmazott igényeikkel. A Kamara maga a vállalkozói tagság, értük és általunk működik a szervezet.

Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség

Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség

Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség weblapja. Főbb témakörök: aktualitások, szövetség, szabályzatok, klubbok, bajnokságok, kupák, játékvezetők, fegyelmi határozatok, utánpótlás, edzőképzés és linkajánló.

Bács-Kiskun megyei Online

Bács-Kiskun megyei Online

Bács-kiskun megyei hírportál: a megye legfrissebb híreiről és eseményeiről olvashatunk az oldalon. Főbb témakörök: hírek, sport, galéria, szórakozás, közösség, helyi érték, hasznos, vásárlás, grátisz és receptek.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat hivatalos honlapja. A főbb témakörök: szálláshelyek, látnivalók, turizmus, bor és gasztronómia, fürdők és kézművesek. További témakörök: Hírek a megyéből, települések, turisztikai adatbázis, rendezvények és megyei önkormányzat.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Levéltára

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Levéltára

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Levéltára, Bács-Kiskun megye alakulásával párhuzamosan, 1950. február 1-jén alakult, és Bács-Kiskun Megye Levéltára néven kezdett működni. A levéltárak államosítása után Kecskemét Város Levéltárával egyesült (1950) és Bács-Kiskun Megyei Közlevéltár, 1952-től pedig Kecskeméti Állami Levéltár lett. Bács-Kiskun Megyei Levéltárként 1968-tól, mai nevén pedig 1992-től működik. Működését a megye székhelyén Kecskeméten, a mai városháza épületében (Kossuth tér 1.) kezdte meg. Raktárai igen hamar megteltek, így 1964-ben megkapta a Klapka u. 13-15. szám alatt lévő volt Füszért-raktár épületét is, ahol az épület lebontásáig a levéltár Klapkai utcai csoportja nyert elhelyezést. 1993-ban új levéltárépület építése miatt a csoport az itt őrzött levéltári anyaggal együtt ideiglenesen az Izsáki úti Erzsébet laktanyába költözött, ahonnan csak 1995-ben költözött vissza. Az új épület mellett továbbra is megmaradtak a városházi raktárak és a kutatóterem is, ahol a Kossuth téri csoport működik...

Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara

Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara

Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara oldala. Az ügyvédi hivatás gyakorlásának kezdete a régmúltba nyúlik vissza. Az állam működése során a jog szerepe meghatározóvá vált a törvények be nem tartása kapcsán a polgárok összeütközésbe kerültek az állammal és egymással.

Bács-Kiskun Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Bács-Kiskun Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Az Alapítvány a kecskeméti Vállalkozói Központ mellett alközpontjai és regisztrált tanácsadói révén segíti a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokat.Alapítványunk a Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Programjának (GVOP) keretében a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht.-val, a DARFT Kht.-val, a Leonardo Program keretében a Tempus Közalapítvánnyal, más megyék Alapítványaival és egyéb szervezetekkel együttműködve, továbbá a Dél-Alföldi Regionális Innovációs Ügynökség tagjaként közreműködik országos és regionális vállalkozásfejlesztési célok megvalósításában.

Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ

Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ

A Dél-alföldi régió munkaügyi központjai 2011. október 1. hatállyal megyei szinten működnek tovább. Az egyes megyék kirendeltségei a földrajzilag nekik megfelelő Megyei Kormányhivatalok Munkaügyi Központjaihoz tartoznak. Nagy tisztelettel köszöntöm Önt a Békés Megyei kormányhivatal Munkaügyi Központjának honlapján, amellyel célunk, hogy információt nyújtsunk munkaügyi központ tevékenységéről és széleskörű szolgáltatásairól. A munkaügyi központok 1991. óta látják el feladatukat, 2007 januárja óta régiós szinten, 2011 októbere óta ismét megyei szinten, és évről évre arra törekszenek, hogy a munkáltatók és munkavállalók igényeit a törvény adta lehetőségeken belül minél magasabb szinten kielégítsék. Az itt található információk mind azt hivatottak szolgálni, hogy az Önöket és minket érintő legfrissebb hírekről, pályázati lehetőségekről, rendezvényeinkről, statisztikai adatokról tájékoztassuk Önöket. A honlap néhány jellemző mutató segítségével rövid áttekintést nyújt az elmúlt időszak munkaerő-piaci folyamatairól, valamint a regisztrált álláskeresők számának alakulásáról. Ezen kívül bemutatjuk a szervezet által kínált szolgáltatásokat és támogatási formákat, valamint olyan hasznos információkhoz kívánjuk juttatni Önt, melyek segítségével szervezetünk közelebb kerülhet a munkaerőpiac és a gazdaság valamennyi szereplőjéhez...

Hirdetés
Látogassa meg Bács-Kiskun megyét

Látogassa meg Bács-Kiskun megyét

Kedves Vendégünk! A házigazda szeretetével hívjuk és várjuk Önt Bács-Kiskun megyébe. Az itt élő emberek velük született vendégszeretettel kínálják gyümölcseiket, pincéik kincseit, fogadják a hozzájuk betérő vendégeket. Megyénk lovas tanyáival, falusi turizmusával, gyógyfürdőivel, boraival, ételkülönlegességeivel, kulturális és néprajzi értékeivel együtt kitűnő lehetőséget biztosít a pihenni vágyóknak. Tágas horizontú puszták, árvalányhajjal borított homokbuckák, a Duna és a Tisza menti erdők jellemzik Bács-Kiskun megye területét. Ezt a sokszínűséget és a természet apró csodáit tapasztalhatják meg mindazok, akik megyénkbe látogatnak. Hívjuk és várjuk a látogatókat, pihenni vágyókat Bács- Kiskun Megyébe, legyenek vendégeink!

Tuti menü